مونا

درباره همه چیز و همه کس

مونا

درباره همه چیز و همه کس

با ما باشید

۱ مطلب در مرداد ۱۴۰۳ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کتابچه‌های راهنما

مراجعان و عموم مردم خواهان راهنمایی روشن در مورد سلامت روان هستند، چه برای خود و چه برای عزیزانشان. روانو تعدادی از راهنماهای آموزنده را برای انواع مشکلات سلامت روان تهیه دیده است. این راهنماها اغلب ترکیبی از آموزش‌های روانی، تمرین‌‌های عملی و توسعه مهارت‌‌ها هستند و هدف آنها ارتقای دانش و آگاهی کتابچه راهنما و اقدامات مثبت مرتبط با این مشکلات است.

استفاده از این راهنماها در مراحل اولیه درمان می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. برای بسیاری از مراجعان، دانستن اینکه اسمی برای آنچه تجربه می‌کنند، وجود دارد و یا اینکه درمان‌‌هایی برای کمک به آنها طراحی شده ‌اند، بسیار اطمینان ‌بخش و دلگرم کننده است. درمانگران می‌توانند برای افزایش دانش مراجع خود از فرآیند درمان، از این کتابچه‌های راهنما استفاده کنند. با این روش مراجع درک می‌کند که چرا یک مداخله (مثلا مواجهه درمانی) مهم است و در نتیجه برای مشارکت در درمان تشویق می شود؛ زیرا آگاهی از وجود یک مشکل کمک شایان توجهی به درمان آن می‌کند.

کتابچه‌های راهنما شامل:

  • توصیف علائم و شرح چگونگی تأثیر آنها بر افکار، احساسات و اعمال به بدون استفاده از هر گونه اصطلاحات تخصصی.

  • توضیح کامل و در عین حال ساده از اینکه چه چیزی مشکل را ادامه می‌دهد، یا چه چیزی مانع از بهبود آن می‌شود.

  • شرحی از درمان‌های مبتنی بر شواهد و راه‌های پیشگیری.

در صورت لزوم می‌توانید از منابع دیگر سایت اعم از پرسشنامه‌ها، برگه‌های اطلاعاتی نیز استفاده نمایید.

درمان شناختی-رفتاری چیست؟


 

درمان شناختی رفتاری بر خلاف برخی دیگر از روش های گفتار درمانی بیشتر بر روی چالش های اخیر شما تمرکز دارد تا تجارب گذشته ی شما. هدف از این درمان بهبود وضعیت فکری شما است به عبارتی به شما می آموزد تا از طریق ایجاد پیوند بین تفکرات، احساسات و اقدامات، وضعیت فکری بهتری داشته باشید.

روانو

 

حین درمان شناختی رفتاری ،درمانگر شما در تلاش است تا به کمک شما شیوه های جدید مقابله با مشکلات را پیدا کند و برای تحول شما هدف گذاری کند. در صورت موفق بودن درمان شناختی رفتاری، شما احساس کنترل بیشتری بر روی زندگی به دست می آورید.

درمان شناختی رفتاری قادر به کمک به چه کسانی است؟

نشان داده شده است که درمان شناختی رفتاری به بسیاری از بیماری های سلامت روان کمک می کند. اینها شامل این موارد هستند:

 ?  افسردگی

 ?  اضطراب? هراس و وحشت (پنیک) و فوبیا (ترس بیمارگونه)– از جمله آگورافوبیا (گذر هراسی، ترس از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که نمی‌توانید فرار کنید یا کمک بگیرید)، اضطراب اجتماعی (ترس از موقعیت‌های اجتماعی) و اضطراب سلامت (ترس از بیمار بودن یا مبتلا شدن)

?  اختلالات اشتها

 ?  اختلال وسواس فکری عملی (OCD)

 ?  اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

 ?  بیماری دوقطبی? و

 ?  اختلال روان پریشی( شامل اسکیزوفرنی).

درمان شناختی رفتاری در زمینه های دیگری هم مانند موارد زیر مؤثر است:

 ?  مشکلات خواب

 ?  استرس

 ?  خشم

 ?  عزت نفس پایین و

 ?  مشکلات سلامت جسمانی، از قبیل درد و خستگی شدید.

درمان شناختی رفتاری می تواند برای افراد در هر سنی از جمله کودکان اثرگذار باشد.

همزمان با درمان شناختی رفتاری می توانید برای سلامت روان خود دارو مصرف کنید. این مورد با توجه به نوع مشکل ، توصیه های پزشک و انتخاب های فردی می تواند متفاوت باشد.

اگر به الکل یا مواد مخدر وابستگی دارید، ابتدا این مشکل را حل کنید و سپس درمان شناختی رفتاری را آغاز کنید. زیرا که مصرف بیش از حد الکل و مواد مخدر بر عملکرد مغز تاثیر منفی دارد و فرآیند یادگیری و یاد آوری شیوه های مدیریت سلامت ‌روان را با چالش مواجه می سازد.

موثر بودن درمان شناختی رفتاری بر افرادی که مشکلات شدید حافظه دارند از جمله بیماران زوال عقلی هنوز ثابت نشده است. یادگیری مهارت های جدید بخش مهمی از درمان شناختی رفتاری است. اگر شیوه های جدید مقابله را تمرین نکنید یا به یاد نیاورید، پیشرفت درمان مشکل خواهد بود.

 

خود نظارتی

 

درمان شناختی رفتاری به روش خودیاری

جهت درمان شناختی رفتاری به روش خودیاری شما از یک کتاب، برنامه یا اپلیکیشن آنلاین استفاده خواهید کرد. انجام دادن آن به تنهایی بدین معناست که شما انگیزه لازم برای انجام تکالیف و تمام کردن دوره را دارید.احتمال کارایی درمان شناختی رفتاری به روش خودیاری در صورتی که از حمایت‌های یک متخصص نیز بهره بگیرید افزایش خواهد یافت. به این روش، ’خودیاری هدایت شده‘ گفته می‌شود و می‌تواند توسط تلفن، ایمیل یا آنلاین ارائه شود.

به قسمت اطلاعات بیشتر زیر برای مشاهده پیشنهادات متفاوت جهت چگونگی دریافت درمان شناختی رفتاری مراجعه کنید.

منبع

روانو

  • mona simaee